Tallinn

Tallinn er hovedstaden i Estland og er særlig kjent for sin flotte gamleby. Med sine brostensbelagte gater, eventyraktige bymur, gamle kirker og andre vakre bygninger, kan man vanskelig unngå å bli sjarmert av Tallinn. Byen skiller seg dessuten fra andre godt bevarte middelalderbyer i Europa gjennom sin nære tilknytning til de nordiske landene. Selv om Estland lenge var en del av Russland og Sovjetunionen, er landet først og fremst nordisk i et større historisk perspektiv.

Beliggenhet ved Østersjøen gav Tallinn en strategisk posisjon for handel mellom Skandinavia, Nord-Europa og Russland og byen var derfor attraktiv for stormaktene i området. Som viktig handelsby ble Tallinn etter hvert medlem av Hansaforbundet. På 1200-tallet erobret Danmark byen og tvangsinnførte kristendommen, mens senere hadde både den tyske ridderordenen, Sverige og Russland lange perioder ved makten. Russland beholdt kontrollen fra 1710 og frem til 1920 hvor Estland hadde en kort selvstendig periode før det kom under Sovjetunionen fra 1944. Etter oppløsningen av Sovjetunionen ble Estland endelig selvstendig i 1991.

En ting man bør få med seg er The Estonian Maritime Museum. Beliggende rett utenfor sentrum ved havnen, er dette en attraksjon er som er tilgjengelig med taxi, ved å gå eller buss. Museets hovedattraksjon er en ekte u-båt ved navn lembit, bygget rett før andre verdenskrig. Denne er åpen for å kunne gå ned i. Man kan gå gjennom torpedorommet, styrrommet, maskinrommet og kapteinens lugar.

Ellers har museet to stk flysimulatorer man kan bruke gratis, samt en mitraljøse simulator.
Mange utstillinger av luftvernkanoner, miner og torpedoer.
Utenfor er det flere kystvaktbåter man også kan gå ombord i og utforske.
Det er en liten cafe på stedet, samt en kiosk ute.
Dette er noe man må gjøre når man er i Tallinn.

Perfekt for gruppereiser eller firmatur, lei en hel racing/rallybane for en dag !Denne aktiviteten er perfekt for alle som ønsker å kjøre en rallybil  på en ordentlig rallybane! Banen er en av de lengste rallybanene i alle de baltiske landene. Her kan 2 biler kjøre samtidig på banen har et dobbeltspor.